Sağlık Hizmetleri

Öncelikle “hastalık hali” yaşayan öğrencinin okula devam etmemesi esastır. Bu durum diğer öğrencilerimizin sağlığını koruyabilmemiz için titizlikle üzerinde durduğumuz bir konudur.

Bazı öğrencilerimizin sürekli kullandıkları ilaçları bulunmakta ya da öğrencinin hastalık hali sona ermiş olmasına rağmen ilaç kullanımı devam edebilmektedir. Bu tür durumlarda da velilerimize verilen “İlaç Kullanım Formu” ile yazılı olarak verilen talimat doğrultusunda ilaç uygulamaları yapılmaktadır.

Özel Deha Akademi Anaokulunda velilerimizin bilginiz haricinde hiçbir ilaç kullanılmamakta, kullanılması gerektiğinde de mutlaka velilerimizle bağlantıya geçilerek öğrencinize velilerimizin bilgisi dahilinde öğrencimizin doktoru/okul doktoru ile görüşme yapıldıktan sonra ilaç verilmektedir.

Bulaşıcı çocuk hastalıkları geçiren öğrencinin velisinin okulu konu hakkında bilgilendirmesini önemle rica etmekteyiz. Bu sayede diğer öğrencilerin sağlığını koruyabilmek için gerekli önlemlerin hemen alınabilmesi ve ciddi sağlık sorunlarının önüne geçilebilmesi mümkün olabilmektedir.